07. sep 2016.

Optužnica protiv novinarke za šutiranje migranata, ali ona nije rasista

laszlo-petra-ap-mainTužilaštvo u Mađarskoj podnijelo je optužnicu protiv kamermanke Petre Laslo zbog šutiranja i saplitanja migranata koji su bježali od policije u blizini granice sa Srbijom, prošle godine

Tužilaštvo je u optužnici opisalo kako su stotine migranta probile policijski kordon i uputile se ka Segedinu, dok je Laslo, koja se nalazila odmah iza policajaca snimala migrante kako trče.

„Dok je snimala, Laslo je šutnula jednog mladića u cjevanicu desnim stopalom a takođe je šutnula i jednu djevojku kod koljena,“ naveli su tužioci u saopštenju, prenosi Reuters.

Tužioci smatraju da nema dokaza da je riječ o zločinu iz mržnje zbog rasizma.

Laslo je otpuštena sa posla na televiziji N1, nakon što je na internetu objavljen snimak na kome se vidi kako šutira jednu djevojku i mladića.

Ona je prošle godine rekla listu Mađar Nemzet da žali zbog onoga što se dogodilo.

Tužilaštvo je navelo i da Laslo nije šutnula čovjeka koji je nosio malo dijete kao što se svojevremno tvrdilo u komentarima na internetu.

„Laslo je pokušala da ga šutne, ali nije uspjela. Čovjek koji je nosio dijete je ipak pao… jedan policajac je pokušao da ga uhvati i zadrži, i on je izgubio ravnotežu“, navodi tužilaštvo.

Suđenje Petri Laslo dolazi uoči referenduma 2. oktobra na kome Mađari treba da se izjasne da li će prihvatiti kvote EU za prijem migranta.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend