29. jul 2015.

Otvoren Svetski samit medija za mlade

samitU Beogradu je otvoren Svetski samit medija za mlade, koji će trajati do 7. avgusta, a na toj manifestaciji učestvuju predstavnici 30 zemalja koji će imati priliku da razmene znanja i iskustva i upoznaju različite kulture, saopštila je danas Gradska uprava

Samit su otvorili gradska sekretarka za privredu Tijana Maljković i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, koji su učesnicima poželeli dobrodošlicu u Beograd i da na samitu ostvare što bolje rezultate.

Maljković je istakla i da je Sekretarijat za privredu podržao skup sa namerom da se srpska prestonica prezentuje velikom broju mladih iz zemalja regiona, ali i ostatku sveta.

Izvršni direktor Svetskog samita medija za mlade Miomir Rajčević istakao je da je ideja o samitu, u okviru koga je aktivno više od 60 zemalja, nastala pre deset godina u Los Anđelesu, kao i da tu manifestaciju podržavaju Ujedinjene nacije, Unesko i nekoliko prestižnih svetskih univerziteta.

Kako je precizirao, samit je podeljen na dva dela – prvi obuhvata medijsku i informatičku pismenost, interkulturalni dijalog i stvaranje većeg poverenja u medije, a u drugom delu će učesnici praviti filmove u kojima će promovisati ideje za bolju budućnost.

Učesnicima su se na početku svečanosti predstavili studenti „STFA Yung Yau“ koledža iz Hong Konga sa dva projekta animacije „Nestale pčele“ i „Nasilje“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend