17. nov 2016.

Počinje festival fotografije „Vizualizator”

U četvrtak počinje festival fotografije „Vizuelizator” izložbom Edvarda Kitinga, a istog dana biće održana i tribina pod nazivom „Tabloidna fotografija” o uticaju na društvo i informisanje

Svečano otvaranje festivala fotografije održaće se u četvrtak u Ustanovi kulture Parobrod sa početkom u 19 časova.

Festival će otvoriti Edvard Kiting, dobitnik Pulicerove nagrade za fotografiju. Beogradskoj publici će se predstaviti kontraverznom izložbom pod nazivom „Apart from the light“.

Festival fotografije VIZUALIZATOR 2015 je multidisciplinaran, dinamičan kulturni događaj, koji ima za cilj da poveže sektore, institucije i pojedince iz različitih profesija vezanih za fotografiju kako bi se gradio sistem koji omogućava strateški razvoj oblasti fotografije.

„Vizualizator“ će sa svojim inovativnim pristupom analizirati fotografiju sa različitih aspekata: kao vizuelnu umetnost, socijalni fenomen i moćno medijsko sredstvo. U fokusu je dokumentarna fotografija kao žanr umetničke fotografije.

„Sklopi sliku“ je slogan ovogodišnjeg festivala, a opravdava ga veliki broj stučnjaka iz oblasti fotografije, medija i umetnosti koji se okuplja na tribinama, radionicama i izložbama u okviru festivala.

Festival se održava već treću godinu zaredom, od 19. do 26. novembra na više lokacija u Beogradu: galerijama, ustanovama kulture i javnom prostoru.

Od 17 časova u četvrtak u UK Parobrod počeće tribina pod nazivom „Tabloidna fotografija“ koja će istražiti fenomen tabloidne fotografije u svetu i kod nas, njen uticaj na društvo, informisanje i kulturne obrasce.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend