02. mar 2016.

Povučena lista kandidata za REM

REM regulatorno-telo-za-elektronske-medije-rem_660x330Na predlog skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje danas je sa dnevnog reda sednice parlamenta povučena lista kandidata za izbor člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, koju su predložila udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštita dece

Nevladine organizacije kao kandidate za REM predložile su direktora Komiteta pravnika za ljudska prava (JUKOM) Milana Antonijevića i psihologa Snežanu Stojanović Plavšić.

„S obzirom da Skupština Srbije nije prihvatila da se po hitnom postupku razmatra ta tačka dnevnog reda predlažemo Skupštini da povuče sa dnevnog reda. Lista kandidata ostaje u skupštinskoj proceduri i biće na nekoj od narednih sednica“, kazala je poslanica Srpske napredne stranke Dušica Stojković koja je i uputila predlog za hitnu sednicu tog odbora.

Sednici su prisustvovali samo poslanici vladajuće većine, njih desetoro, dok je poslanica Socijaldemokratske stranke i član Odbora Branka Karavidić zatražila pisano obrazloženje od nadležne službe zašto nije obaveštena o održavanju sednice.

Sednici je predsedavao zamenik predsednika odbora Aleksandar Jugović

Predsednica skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje i poslanica Demokratske stranke Vesna Marjanović rekla je da niko iz opozicije nije pozvan na sednicu, čime je povređen Poslovnik.

Ona je rekla novinarima da ima informacije da će poslanici vladajuće većine tražiti od Odbora da povuče listu kandidata za članove Saveta REM-a i da za to ne postoji nijedno objašnjenje, kao i da je povlačenje liste skandal.

Podsetimo, u uži izbor za Savet REM-a ušli su Snežana Stojanović Plavšić sa 22 i Milan Antonijević sa 21 glasom.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend