08. avg 2014.

Pretplata ili taksa su – globa

TV pretplata nije nimediacentarlogokakva garancija nezavisnosti javnog servisa, što se nažalost u praksi i do sada pokazalo. S druge strane, imamo institucije koje su na budžetu ali su potpuno nezavisne, kao na primer zaštitnik građana, poverenik za informacije…

Sada ste potegli za novim modelom da bi TV pretplatu transformisali u taksu (porez), a da li ste se prethodno dovoljno raspitali, kako uopšte preživljavaju građani Srbije? U situaciji kakva jeste, nametati dodatnu globu građanima i zavlačiti im ruku u prazne džepove predstavlja genocid – piše u otvorenom pismu Centra za zaštitu potrošača „Forum“ iz Niša Ministarstvu kulture i informisanja.

Udruženje navodi da nije tačno da EU traži uvođenje TV pretplate ili nekog sličnog nameta kod nas, jer, na primer, Španija, Rusija, Estonija, Luksemburg, Litvanija, Lihtenštajn i Ukrajina nikada nisu imale RTV pretplatu, dok su je Mađarska, Kipar, Island, Holandija, Portugalija, Crna Gora i Bugarska u međuvremenu ukinule.

1 komentar za: “Pretplata ili taksa su – globa

  1. Ovaj tekst apsolutno podržavam, baš zbog toga što objektivnosti nema, a u skorije vreme je verovatno neće ni biti. Javni servis 50% ima reprize nekih serija već davno vidjenih koje je vreme pregazilo. Jednostavno ovom servisu sve menje verujem i mogla bih bez njega da saznam sve šta me interesuje. Ne žalim da koristim – gledam javni servis, i zašto me na to teraju. Ako nešto ne želim da koristim, ne želim ni da ga plaćam. Ima puno reklama iz kojih se finansiraju, neka smanje broj dopisnika ili šta već i kako znaju. Kad budu interesantni i pre svega objektivni, možda ću se odlučiti da koristim njihove usluge.

    14. авг 2014. at 21:58

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend