09. jan 2015.

Preživeli novinar: Viknuli su “Alahu akbar” i počeli da pucaju

558900_loren-leger-printscreen_fLoren Leger, novinar “Šarlija Ebdoa” koji je preživeo masakr 7. januara, kada su naoružani napadači ubili 12 ljudi u redakciji satiričnog nedeljnika zbog karikatura na račun proroka Muhameda, ispričao je za francusku televiziju kako je preživeo napad, preneo je BBC.

Čuli smo buku, zvučalo je poput petard – nismo znali šta se događa. Potom je čovek upao u sobu za sastanke. Osećao se miris baruta. Viknuo je dva puta: “Alahu akbar” (Bog je velik) i onda je počeo da puca. Sve se odigralo veoma brzo – rekao je Leger.

Imao sam samo toliko vremena da se bacim pod sto u uglu. Dok sam bio tamo šćućuren, video sam kolege kako leže na podu. Imao sam sreće što je soba toliko mala da napadači nisu mogli lako da se kreću oko stolova kako bi pogledali iza. Potom je nastupila duga tišina, onda sam čuo korake kako se udaljavaju. Kako je odlazio, čuo sam da se obraća ženi u drugoj prostoriji: “Ne želimo da ubijamo žene”. Onda je razmenio nekoliko reči sa drugim muškarcem i tada sam shvatio da su bila dvojica napadača – naveo je on.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend