07. jul 2015.

Prodaja Niške TV zakazana po „beogradskom vremenu“

prodaja po beogradskom vremenuNepunih 5 godina od objavljivanja parodije na Dnevnik RTS, koji počinje satom na „centralno beogradskom vremenu“, Agencija za privatizaciju je kao krajnji rok za dostavu ponuda za kupovinu NTV navela 7. avgust u 15h – po beogradskom vremenu

Po „beogradskom vremenu“ je definisan i rok za otkup dokumentacije, dok će i otvaranje pristiglih ponuda biti održano 10. avgusta u Beogradu u 11h, naravno po beogradskom vremenu.

Da nije reč o grešci pokazuju i ostali oglasi za privatizaciju medija, gde su takođe svi rokovi predviđeni po „beogradskom vremenu“.

Ovakvu praksu državne Agencije za privatizaciju Mladen Jovanović, predsednik Nacionalne koalicije za decentralizaciju (NKD), prokomentarisao je uz osmeh.

Pa, ništa. Spremajmo se da nam uvedu i vize za Beograd – u šali komentariše Jovanović.

Podsetimo, septembra 2010. godine NKD je u okviru kampanje kojom je ukazivao na problem centralizacije, objavio i parodiju na Dnevnik RTS.

Na početku parodije je bio čuveni analogni časovnik kojim je tradicionalno počinjao Dnevnik RTS, ispod kog je pisalo „Centralno beogradsko vreme“.

Da ironija bude veća spot je režirao i snimao Boban Rajković, sadašnji direktor Niške televizije.

NKD Dnevnik se ostvaruje?!

„Beogradsko vreme“ je već druga stvar koju je predvideo „NKD Dnevnik“.

Na samom početku parodije na Dnevnik RTS, iz septembra 2010. godine, objavljena je vest da će gradovi i opštine iz cele Srbije plaćati izgradnju mostova po Beogradu.

To se, smatra lider Nacionalne koalicije za decentralizaciju Mladen Jovanović, upravo dešava sa „Beogradom na vodi“.

Mi smo čak bili i optimistični jer smo predvideli da će mostovi dobiti imena po gradovima i opštinama čiji će građani plaćati izgradnju. Ispada da smo tu jedino promašili – kaže Jovanović.

Jovanović je podsetio i na vremensku prognozu kojom je parodija na dnevnik završavana.

Građani Srbije pripremite kišobrane, jer će sutra u Beogradu padati kiša.

Autor: B. G.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend