22. mar 2016.

Radnici RTK u štrajku prihvatili preporuku miritelja

radio_tv_rtv_kragujevac_n1Zaposleni u privatizovanoj Radio-televiziji Kragujevac koji su u štrajku od prošle srede odlučili su da prihvate preporuku miritelja Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova koja predviđa isplatu zaostalih zarada i povezivanje staža

Predsednik Štrajkačkog odbora Goran Antonijević rekao je agenciji Beta da su zaposleni danas odlučili da prihvate preporuku koju je sačinio miritelj Bojan Urdarević, nakon jučerašnjeg postupka mirenja uprave preduzeća i zaposlenih.

Antonijević je rekao da bi sutra u 8.30 u RTK, prema najavi zamenika direktora Agencije za mirno rešavanje radnih sporova, trebalo da dođe miritelj Urdarević sa kojim će biti potpisan sporazum.

Prema rečima Antonijevića, sporazum predviđa da poslovodstvo isplati decembarsku zaradu 25. marta, januarsku 31. marta, dok će februarska akontacija biti uplaćena 15. aprila, a ostatak 30. aprila.

„U vezi sa našim zahtevom za povezivanje staža iz 2012. i 2013. godine, dogovoreno je da se ovaj problem što pre reši na nivou nadležnih organa i institucija“, naveo je Antonijević.

Dogovoreno je i da obe strane neće pokretati sudske postupke.

Očekuje se da, nakon potpisivanja sporazuma, Štrajkački odbor donese odluku o prekidu štrajka.

Zaposleni su, od kada je privatizovana RTK u oktobru 2015, primili samo jednu zaradu za novembar koja je isplaćena posle pretnje štrajkom, u februaru 2016. godine.

U RTK zaposleno je 70 radnika, a vlasnik tog medija je Radoica Milosavljević iz Kruševaca.

 Foto: N1 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend