02. feb 2015.

Raspisani konkursi za finansiranje medijskih sadržaja

ministarstvo-kultureMinistarstvo kulture i informisanja Srbije objavilo je u ponedeljak konkurse za finansiranje medijskih sadržaja u ovoj godini u ukupnom iznosu od 206 miliona dinara.

Konkursi su raspisani na osnovu Zakona o javnom informisanju, usvojenom prošle godine, kojim se uvodi projektno finansiranje medijskih sadržaja i od 1. jula ove godine ukida direktno budžetsko finansiranje pojedinih medija.

Ministarstvo je raspisalo konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u iznosu od 121 milion dinara, na koji će moći da se jave izdavači medija, upisanih u registar medija u Agenciji za privredne registre, kao i pravna lica, odnosno preduzetnici, koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja.

Učešće na ovom konkursu nemaju izdavači koji se finansiraju iz javnih prihoda.

Raspisan je i konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja osoba sa invaliditetom u visini od osam miliona dinara, kao i za projekte organizovanja i učešća na stručnim skupovina i unapredjenje profesionalnih i etičkih standarda u iznosu od 24 miliona dinara.

Ministarstvo je otvorilo konkurs za dodelu 18 miliona dinara za projekte u oblasti informisanja srpskog naroda u zemljama regiona, zatim za projekte koji se realizuju putem elektronskih medija na teritoriji Kosova i Metohije u iznosu od pet miliona dinara, kao i za projekte iz oblasti informisanja na jezicima nacionalnih manjina u iznosu od 30 miliona dinara.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend