06. apr 2015.

Ratko Dmitrović: Ako se ne proda, list „Sport“ će biti ugašen

dnevni list sportDirektor i glavni urednik Kompanije „Novosti“ Ratko Dmitrović rekao je Udruženju novinara Srbije da će list „Sport“ biti ugašen ako se ne proda, a zaposleni poslati na prinudni odmor. Dmitrović je dodao da će u slučaju gašenja „Sporta“ Kompanija pokušati da obezbedi sredstva da isplati odlazak zaposlenih

„Ne možemo da nastavimo da ih plaćamo ako „Sport“ bude ugašen“, kaže Dmitrović.

Kao razlog što do sada ovaj list nije prodat, iako ima zainteresovanog kupca, Dmitrović navodi nedostatak odluke Nadzornog odbora ove Kompanije.

„Firma Beoton iz Zaječara je kroz razgovore, koji su bili teški i trajali mesec dana, prihvatila sve naše uslove – da preuzme obavezu da više godina štampa list, da zadrži sve zaposlene, da nastavi da list štampa u državnoj štampariji „Borba“ i da redakcija ostane u prostorijama u kojima je sada. Međutim, to je zakočeno jer Nadzorni odbor odbija da da saglasnost da se ta prodaja realizuje“, kaže Dmitrović.

Prema Dmitrovićevim rečima, Izvršni odbor je zbog dugovanja Kompanije ‘Novosti’ od  11 miliona evra doneo zaključak da se rešava situaciju sa nasleđenim gubitašima, među kojima je najveći dnevni list „Sport“.

„Traženje kupca je trajalo oko godinu dana, imali smo četiri razgovora sa zainteresovanima, međutim, na kraju su oni odustali od kupovine. Pre dva meseca se pojavio još jedan zainteresovani kupac, firma Beoton iz Zaječara“, kaže Dmitrović.

Vlasnik firme Beoton, kako stoji u registru Agencije za privredne registre, je Dragomir Mirković, inače otac predsednika Skupštine grada Zaječara Saše Mirkovića za kojeg je UNS već pisao da je zainteresovan za kupovinu „Sporta“, ali su ovu informaciju i on i generalna sekretarka Kompanije „Novosti“ Lidija Obradović tada demantovali.

Predstavnica Vlade Srbije u Nadzornom odboru „Novosti“ Tanja Vidojević nije želela da komentariše detalje o prodaji lista.

„Proces je još uvek u toku i ja ne želim da dajem informacije o tome“, rekla je Vidojević UNS-u.

Srđan Muškatirović, drugi član odbora, nije želeo da komentariše reči direktora „Novosti“ da Nadzorni odbor koči prodaju. Muškatirović nije imao komentar ni na pitanje da li je Nadzorni odbor doneo ikakvu odluku o sudbini „Sporta“.

Predsednik Nadzornog odbora Goran Nikolić nije se danas javljao na telefon.

Trenutni članovi Nadzornog odbora Kompanije „Novosti“ su Goran Nikolić, Tanja Vidojević i Srđan Muškatirović, dok su zajedno sa njima 2012. godine imenovane i Dijana Vukomanović i Maja Ninković Ćorac.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend