01. avg 2016.

Saša Mirković: Zaposleni izmanipulisani, otkaz za osmoro

Vlasnik Sporta, menadžer Saša Mirković, saopštio je da taj list neće prestati da izlazi i pored pritisaka koji se, kako kaže, vrše da bi se taj list prodao u bescenje. Zaposlenima koji su stupili u štrajk poručio je da se ne prodaju za sitan novac i dodao da će osmoro njih dobiti otkaz. Novinari: gospodine unesrećitelju, hoćemo naše pare

„I pored toga što smo od jutros razgovarali sa većinom zaposlenih u Sportu, nastavljaju se besomučne laži i spletkarenja u nekim medijima“, navodi se u saopštenju Mirkovića objavljenom na sajtu Sporta.

On kaže da je „nekoliko zaposlenih u redakciji Sport“ u petak odbilo da izvršava svoju radnu obavezu, ističući da je Sport, prukos tome, i danas došao do svojih pratilaca, „kao što će i svaki naredni dan Sport biti na kioscima“.

„Mnoge lobističke grupe pokušavaju da unište list Sport samo zato što sam ja rekao ‘NE sadašnjoj vladajućoj garnituri na čelu sa Vučićem“, ocenio je Mirković i dodao da su Sportu ukinute sve reklame skoro već godinu dana.

Smatra da je deo zaposlenih izmanipulisan „od strane tih lobista i kumova koji su počeli da ih plaćaju“.

„Oni su u petak odbili da daju tekstove za novine, a prelamači da urade prelom novine“, tvrdi Mirković i upozorava da je to teška povreda radne discipline.

Dodaje da su danas udaljeni sa svojih radnih mesta i da će otkaze ugovora o radu dobiti njih osmoro.

Vlasnik Sporta kaže da on i njegova porodica trpe pritiske od strane „vladajućeg režima“, a da se u zaposlene unosi nemir kako bi se kompanija Beoton naterala da Sport proda u bescenje.

„Poručujemo svim tim koji koriste represiju nad oglašivačima, kao i nad agencijama za marketing, da list Sport neće prestati da izlazi i da nećemo dozvoliti da Sport kupite na sumnjiv način kao Tanjug“, saopštio je Mirković.

Zaposlenima koji su u petak stupili u štrajk poručio je da „vode računa o brendu koji su gradili i da se ne prodaju za sitan novac i obećanja političkih moćnika preko njihovih kolega“, koji su dobili otkaze.

Reakcija: Hoćemo naše pare

U reakciji na Mirkovićevo saopštenje, novinari redakcije Sporta kažu da hoće svoj zarađeni novac „i ne samo taj zarađeni novac u muci, atmosferi mobinga, manjka ljudstva, bez zdravstvenog osiguranja, plaćenih doprinosa u socijalnom i štošta čega… spisak je poduži i tek ćemo da nabrajamo“.

„Dakle, gospodine unesrećitelju bivši, hoćemo naše pare, nećemo tuđe, mi ne poslujemo po vašim principima, a iz vašeg saopštenja se vidi da ste prilično potkovani i upućeni u takva pravila ‘biznis komunikacije’, mita, korupcije, lobiranja i politikanstva“, kaže se u saopštenju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend