10. nov 2015.

Slučaj Bogićević: Tužilaštvo traži od policije obaveštenja

Miroslav-Bogicevic-mcrsTužilaštvo za organizovani kriminal uputilo je policiji zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom razgovora koji je je SBPOK obavio sa vlasnikom Farmakoma Miroslavom Bogićevićem 6. novembra, saznaje N1

Zahtev je upućen na osnovu izveštaja koji je policija danas dostavila tom tužilaštvu.

N1 saznaje u Tužilaštvu za organizovani kriminal da su još u julu počeli da proveravaju navode o prodaji udela „Politike“.

Bogićević je u nedelju izjavio da je vlasniku Kurira Aleksandru Rodiću i njegovom saradniku Dušanu Bjelopetroviću dao milion evra da bi kupio udeo VAC-a u vlasništvu Politike. Milion evra je, kako je naveo, bio reket da mu prepuste taj posao, a pet miliona evra su mu naknadno tražili, da se otkupi dug Politike.

Ministar Stefanović je u nedelju rekao da će MUP u najkraćem roku obavestiti tužilaštvo o indicijama koje ima i proslediti materija koji je prikupljen, a da je dalja procedura na tužilaštvu.

Bogićević je, u nedelju, izjavio da je vlasniku Kurira Aleksandru Rodiću i njegovom saradniku Dušanu Bjelopetroviću dao milion evra da bi ušao u posao sa VAC-om, vezan za kupovinu Politike. Bogićević je za Pink rekao da to nije bila provizija, niti mito, već „klasičan reket“, te da je bio ucenjen.

Za to su, prema njegovim rečima, znali bivši predsednik Srbije Boris Tadić, njegov šef kabineta Miodrag Rakić i funkcioner DS Dušan Petrović. Bogićević navodi da je taj novac 2012. dao u kešu, u više navrata, a da je slučaj prijavio MUP-u 2013.

On kaže da ga je na to da da novac Rodiću nagovorio Tadić, jer on, Rakić i Petrović, kako je naveo, nisu imali novac za kupovinu udela u Politici.

„Tadić me je zamolio da ja to kupim“, rekao je Bogićević i dodao da su mu tražili da Rodiću da milion evra zato što su posao prethodno već ugovorili. Bogićević je naveo i da ima svedoke za svoje tvrdnje.

On je istakao da MUP nije reagovao kada je prijavio taj slučaj, kao i da je ponovo dao izjavu policiji tim povodom, da je otišao samoinicijativno, i da je prošao na poligrafu. To je potvrdila u istoj emisiji Nataša Senić iz Uprave kriminalističke policije.

Predsednik Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić odbacio je u nedelju sve navode koje je protiv njega izneo vlasnik Farmakoma. On je naveo da nema veze sa tim postupkom, da nikad nije učestvovao ni u kakvim slučajevima takve vrste, i da nikoga nije reketirao i ucenjivao.

Gostujući nedavno u Pressingu na TV N1, bivši predsednik Srbije je rekao, između ostalog,  da je laž da je primoravao domaće privrednike da ulože novac i kupe deo lista Politika.

Podsetimo i da je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo u petak kućni pritvor uz elektronski nadzor vlasniku koncerna „Farmakom MB“ Miroslavu Bogićeviću, optuženom za zloupotrebu položaja.

 Foto: Medija Centar Beograd  

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend