15. jun 2015.

Solidarnost s Dežulovićem: Otkaze dali Tomić i Pavičić, brojni autori potpisali njegov tekst o gnjidama!

dezulovicJedno od vodećih pera hrvatskog „kolumnizma“, Boris Dežulović, dobio je otkaz u Slobodnoj Dalmaciji. Točnije, otkazana mu je suradnja zbog teksta koji je poodavno objavio, nazivajući skupinu homofoba, koja je otišla tako daleko da su za ubojstvo maloljetne Antonije Bilić okrivili osiguranje Povorke ponosa u Split – gnjidama. „Gnjide“ su ga tužile i dobile naknadu od 150 tisuća kuna s računa Slobodne Dalmacije, a Dežuloviću se novina zahvalila na suradnji.

Ovaj nevjerojatan potez lista vlastitim su otkazima „pozdravila“ još dva kolumnista – Ante Tomić i Jurica Pavičić. I dok se Tomić nije rekao zašto više neće pisati za, uvjetno rečeno, „Slobodnu“, Pavičić je bio krajnje nedvosmislen: „Ne želim raditi za novinu koja je otkazala suradnju novinaru čiji je tekst proglašen najboljim u Europi, a istovremeno angažira komentatora koji u tekstu 34 rečenice završi s uskličnim znakom. To je bipolarni poremećaj“, izjavio je za Dalmatinski portal.

No, pokret solidarnosti sa Dežulovićem nije stao na tome – brojni aktivisti i novinari odlučili su se i sami potpisati pod sporni Dežulovićev tekst „Za njih bolje da bog ne postoji“. Tačno.net navodi da su to sljedeće istaknute osobe iz javnog života: Oliver Frljić, Viktor Ivančić, Heni Erceg, Predrag Lucić, Marinko Čulić, Jasmila Žbanić, Ladislav Babić, Snježana Kordić, Drago Bojić, Senad Pećanin, Boris Pavelić, Marijan Vogrinec, Ines Pletikos, Amila Kahrović Posavljak, Amer Tikveša, Esad Bajtal, Enver Kazaz, Dragan Markovina, Žarka Radoja, Paulina Janusz, Slavo Kukić, Nerzuk Ćurak, Štefica Galić, Amer Bahtijar, Maša Galić, Predrag Blagovčanin, Slobodan Dukić, Jasmin Hadžiahmetović, Almin Kaplan, Zlatko Jelisavac, Fahrudin Fahro Konjhodžić, Sanja Lazar, Bojan Marjanović, Božica Jelušić, Željko Pavičević, Dennis Gratz, Nikola Vučić, Marko Vrljić, Haris Ljevo, Danijal Behram, Jelena Svilar, Zoran Ivančić, Zoran Grozdanov, Lana Vuletić, Hasan Gabela, Saša Ibrulj, Salmedin Mesihović, Maja Zećo, Zvonimir Nikolić, Svjetlana Salahović, Vedrana Salahović, Ljiljana Zurovac, Ante Lešaja i Jasminka Filipas, a vjeruje se da je popis puno dulji, no vremena za potpise je bilo malo.

Zaključak: Dežulović, unatoč otkazu u listu koji je već jednom napuštao zbog Miroslava Kutle i „domoljubne“ represije koja je uslijedila otmicom tog lista, ima kome da piše.

 Foto: Lupiga.com 

1 komentar za: “Solidarnost s Dežulovićem: Otkaze dali Tomić i Pavičić, brojni autori potpisali njegov tekst o gnjidama!

  1. Miljenko Rudelić

    U ovoj zemlji meni najdražoj zahvaljujući moralnim Veličinama, kao ove koje su podržale g. Dežulovića odnosno njegov Rad bit će stvorena Država i to hrvatska, kakvu ova zemlja meni najdraža, zaslužuje.

    28. дец 2017. at 15:38

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend