28. apr 2015.

TANJUG i Jasminka Kocijan od sutra na sudu zbog “mobinga”

image (5)U Višem sudu u Beogradu sutra će biti održano pripremno ročište po tužbi Jasminke Kocijan protiv novinske agencije TANJUG, zbog zlostavljanja na radu

Prethodna ročišta odlagana su zbog štrajka advokata.

Advokat Kruna Savović, koja zastupa novinarku, ranije je UNS-u navela da je tužba podneta zbog zlostavljanja na radu, tzv. mobinga, pošto je posle komentara na privatnom Fejsbuk profilu Kocijan premeštena na niže radno mesto, dodeljeno joj je više posla, a smanjena plata.

Kocijan je 5. februara 2014. godine na društvenoj mreži Fejsbuk komentarisala akciju spasavanja zavejanih u Feketiću u kojoj je učestvovao premijer Aleksandar Vučić, tada prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Komentar u kom je napisala da Štab za vanredne situacije nije dao Crvenom krstu da spasava zavejane do dolaska Vučića objavila je dok je bila na bolovanju. Mogli su ga videti novinarkini prijatelji na toj društvenoj mreži, ali se brzo proširio internetom.

Kocijan je ranije rekla UNS-u da je nedelju dana po objavljivanju komentara dobila ponudu poslodavca za premeštaj na mesto „distributera u desku“, čime je izgubila uredničku poziciju. Dodala je da u Ugovoru o radu „ne postoji klauzula o zaštiti konkurencije, kao ni odredba o ponašanju na društvenim mrežama“.

Kocijan je u Tanjug došla u novembru 2012. godine na mesto urednika Multimedije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend