16. jun 2015.

Tasovac: Mediji manipulisali ljudskom tragedijom

tasovacPisanje pojedinih medija o nestanku i smrti 12-godišnjeg Stefana Ilića ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac ocenjuje kao manipulisanje ljudskom tragedijom

Upitan da komentariše pojedine tekstove, ministar je najpre kratko rekao da „nema komentar“, a zatim dodao da „na sve to gleda kao na manipulaciju ljudskom tragedijom“.

Telo nestalog Stefana Ilića pronađeno je juče popodne u vodi, u blizini njegove kuće u selu Banatska Subotica.

Novinarska udruženja pozvala su medije da se pridržavaju etičkih normi i Kodeksa novinara Srbije kada izveštavaju o tragičnim događajima koji pogađaju ne samo pojedince i njihove porodice, već celo društvo.

Udruženje novinara Srbije reagovalo je povodom izveštaja u velikom broju medija koji su objavili priče o maloletnom bratu nastradalog dečaka.

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je medije koji su, izveštavajući o nestanku dečaka, spekulisali o učešću njegovih roditelja u organizovanju otmice.

Ranije se spekulisalo da je dečak otet, što se ispostavilo kao netačno, a mediji su u prethodna dva dana imali različite teorije i verzije ove tragedije.

Tasovac je danas s novinarima razgovarao na pres konferenciji povodom izložbe ikona Galerije Matice srpske u Nacionalnoj galeriji Umbrije u Peruđi.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend