28. feb 2016.

Tužilaštvo odbacilo prijavu protiv Nebojše Stefanovića

nebojsa-stefanovicMinistra policije i njegovu saradnicu Dijanu Hrkalović za zloupotrebu položaja zbog organizovanja praćenja novinarke, optužio policajac Dejan Tripković

Tužilaštvo za organizovani kriminal odbacilo je krivičnu prijavu protiv Nebojše Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova i Dijane Hrkalović, sekretara Uprave kriminalističke policije ovog ministarstva. Prijavu zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja i trgovinu uticajem, protiv Stefanovića i njegove saradnice podneo je krajem prošle godine policajac Dejan Tripković.

Ne postoji sumnja da je učinjeno krivično delo zloupotrebe službenog položaja, preciziralo je tužilaštvo u saopštenju.

U prijavi koja je podneta 30. decembra prošle godine, Tripković tvrdi da je još krajem 2014. otkrio da je MUP nezakonito, bez naredbe suda, pratio tadašnju novinarku lista „Alo” Svetlanu Vojinović. Tripković je naveo i da su dokazi o tome – devet hard-diskova sa podacima, dva kolor laserska štampača i jedan monohromatski laserski štampač – uništeni.

Sporno u celom slučaju bilo je to što je ovaj policajac krivičnu prijavu protiv ministra i njegove saradnice podneo godinu dana posle navodnog događaja, a neposredno nakon što je prebačen na niže radno mesto. Kao razlog za podnošenje krivične prijave Tripković je naveo zabrinutost za bezbednost novinarke.

Stefanović je izjavio da se povodom Tripkovićevih navoda odazvao pozivu nadležnih organa i dao izjavu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend