17. mar 2016.

UNS: Opravdan štrajk kolega u RTV Kragujevac

radio_tv_kragujevac_logoUdruženje novinara Srbije (UNS) podržava zaposlene u RTV Kragujevac koji su danas započeli štrajk zbog neisplaćenih zarada i doprinosa i traži od vlasnika Radoice Milosavljevića da ispoštuje kupoprodajni ugovor i radnicima isplati zaostale zarade. UNS smatra da je štrajk opravdan jer novi poslodavac zaposlenima nije isplatio tri zarade. Na programu televizije Kragujevac od jutros u 8.30 sati stoji samo telop sa identifikacijom stanice, a od programa se emituju vesti

Zaposleni su, od kada je u oktobru 2015. godine privatizovana Radio-televizija Kragujevac, primili samo zaradu za novembar koja je isplaćena u februaru ove godine.

Vlasnik RTV Kragujevac Radoica Milosavljević UNS-u je rekao da zna da su zaposleni u štrajku i da „će im zarade biti isplaćene kada se za to stvore uslovi, odnosno kada Grad Kragujevac izmiri obaveze prema ovoj televiziji”.

“Kada sam potpisivao kupoprodajni ugovor nisam znao da Grad još uvek ima neizmirenih obaveza prema televiziji. Kada Grad izmiri svoje obaveze, odmah ću isplatiti plate”, kaže Milosavljević.

Iz Grada Kragujevca nismo dobili odgovor na tvrdnje Radoice Milosavljevića.

UNS podseća da je Grad Kragujevac ove godine nije raspisao konkurs za projektno sufinansiranje medija sa obrazloženjem da će on biti raspisan čim Ministarstvo kulture i informisanje usvoji novi Pravilnik o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanje. Pravilnik je usvojen 29. februara, ali medijskog konkursa u Kragujevcu do danas nema.

UNS poziva Grad Kragujevac da neodložno raspiše konkurs za projektno sufinansiranje medija.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend