11. jun 2016.

Vučić: Mediji prave slučaj Savamala većim nego što jeste

vucic_1Mandatar Aleksandar Vučić je rekao da mediji, ali i politički „prevaranti, mešetari i lažovi“, prave slučaj Savamala većim nego što jeste, a uporedio je to i sa slučajem Helikopter, za koji je rekao da je bila „izmišljena i ludački vođena afera“

„Nisu ovde razlog fantomke, a nije ni helikopter bio životno pitanje. Nemojte da lažete da su protesti nepolitički. Recite da je to u okviru političke borbe“, rekao je Vučić u emisiji 150 minuta na TV Prva.

Lider SNS ponovo nije želeo da govori o konkretnim imenima iz vrha gradske vlasti za koju je prethodno rekao da je odgovorna za slučaj Savamala, ali je rekao da nije označio Sinišu Malog.

„Nisam njega označio, već vrh beogradske vlasti. Neću reći ko je odgovoran, ja to znam, ali čekam da vidim šta će reći nadležni organi, ne želim da se mešam u njihov rad“, rekao je Vučić. Slučaj Savamala je nazvao i suštinski rešenim.

Vučić je rekao i da su medijske slobode u Srbiji na visokom nivou, a da mediji nisu uz Vladu, kao i da misli da svi imaju slobodu da pišu šta hoće, ako su spremni da za to snose odgovornost.

„Protiv mene nisu samo Informer i Pink, sve ostale dnevne novine i televizije jesu, a skoro svi nedeljnici su manje-više pod kontrolom Miroslava Miškovića“, rekao je Vučić.

Kako je rekao, medijske slobode su na višem nivou nego pre pet-šest godina, a on „ne poziva urednike na kaficu jednom nedeljno kao Boris Tadić“. Mediji ne bi imali o čemu da izveštavaju vikendom da on ne radi, rekao je on.

Za pisanje Informera je rekao da nije u skladu s njegovom politikom, ali da urednik tog lista jedini ima hrabrosti da kaže Miškoviću, Davenportu i Birnu ono što im se ne sviđa.

Vučić nije želeo da govori o formiranju nove vlade, ali je priznao da ona ipak neće biti formirana pre dolaska kineskog predsednika u Srbiju sredinom juna. Nagovestio je i da bi neka imena koja se nisu pominjala mogla naći u izvršnoj vlasti.

 Foto: Media centar 

2 komentara za: “Vučić: Mediji prave slučaj Savamala većim nego što jeste

  1. Strani Placenik

    Ha ha ha ha ha……..

    12. јун 2016. at 20:35
  2. Neka neki kompletni idioti malo poruše po Jajincima i pored Save pa će mo svi na politički protest.

    13. јун 2016. at 14:51

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend