25. dec 2015.

Vučić: Ne morate da vičete, pitaćete kad vam odobrim

800px-Aleksandar_VučićPremijer Srbije Aleksandar Vučić poručio novinarki N1, nakon njenog inistiranja da dobije odgovor na postavljeno pitanje, da „ne mora da viče i da se prepire“. „Ja određujem ko postavlja pitanja, a svako će postaviti pitanja koliko hoće“, rekao je Vučić

Premijer Vučić izjavio je, prilikom posete beogradskom aerodromu, da će za vikend pročitati izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije o trošenju budžetskih sredstava na reklamiranje u medijima, ali da je presrećan što je najmanje novca potrošeno prošle godine.

Od 124 državne institucije i preduzeća, Savetu za borbu protiv korupcije podatke o trošenju budžetskih sredstava na reklamiranje u medijima nisu dostavila Srbijagas, Telekom, Ministarstvo spoljnih poslova, ali i Vlada Srbije.

Evo kako je premijer odgovorio na pitanje N1 kako je moguće da upravo Vlada, koja je osnivač Saveta za borbu protiv korupcije, tom telu nije dostavila podatke o trošenju javnog novca na reklame.

Vučić: Najmanje novca je potrošeno 2014. Nikada nijedan intervju nisam platio, ali sam veoma zainteresovan da vidim kompletne materijale i da na tome radimo. Izvolite…

N1: Ali niste mi odgovorili na pitanje… Oprostite…

Vučić: Samo ne morate nikada da vičete i da se prepirete, ja imam beskrajno strpljenja na svako pitanje i dozvoljavam da još jedanput ponovite šta ste želeli da čujete.

N1: Dakle, još jednom. S obzirom na to da je Vlada osnivač Saveta, a upravo Vlada nije dostavila sve potrebne informacije, i ne samo Vlada nego i Srbijagas i Telekom…

Vučić: Ne mogu da ulazim u to šta rade preduzeća, to morate njih da pitate, a što se Vlade tiče, ne znam da li je to posao Saveta za borbu protiv korupcije, ako jeste, ja sam veoma zadovoljan inače tim podacima i sve ću da uradim da im pomognem da te papire dobiju.

Vučić: Niko me nije pitao za to. Znate, premijer se time ne bavi, ali nemam nikakav problem i sa oduševljenjem ću danas sve da zamolim na sednici Vlade, jer sam sada video da Pajtić plaća intervju Nedeljniku i da se pare troše na razne gluposti i uvek je dobro kada to vidim, to je za mene bogom dani papir, nisu mogli s lepšim papirom da izađu.

N1: Ministarstvo…

Vučić: ‘Ajd sad ima i neko drugi da postavlja pitanje…

N1: Samo…

Vučić: ‘Ajd sad ima i neko drugi da postavlja pitanje, ako ćete da idete u političke komentatore, to je druga stvar.

N1: Nije komentar…

Vučić: Dobićete opet priliku, ja određujem ko postavlja pitanja, a svako će postaviti pitanja koliko hoće.

N1: Mogu kasnije da pitam?

Vučić: Nego šta, nego šta, čim vam ja to odobrim.

…nekoliko minuta kasnije…

Vučić: Izvolite, da li ima još neko pitanje?

N1: Imam ja.

Vučić: Dao sam vam već tri puta, hajde sad i četvrti put, izvolite.

N1: Pomenuli ste malopre neke „gluposti“ u izveštaju Saveta. Ministarstvo poljoprivrede u vreme mera štednje, u periodu od 2013. do 2014, potrošilo je novac iz buudžeta na ešarpe, kravate, srebrnjake i rakiju?

Vučić: Potpuno ste u pravu… To flaše rakije da li su promovisali neki proizvod ili ne, to ne mogu da znam, ali ako je za piće to je katastrofalno, a ako su promovisali neki domaći proizvod to je druga stvar. A šta će im ešarpe…to stvarno ne znam.

Nikola Petrović na pitanje o turniru u fudbalu

I u slučaju preduzeća Elektromreža Srbije Savet za borbu protiv korupcije ocenio je da su ugovarali usluge promocije koje nisu svrsishodne i opravdane. Tako je EMS 2013. s preduzećem Block&Roll potpisao godišnji ugovor vredan dva miliona dinara. EMS je, između ostalog, platio i razradu koncepta turnira u malom fudbalu u Grockoj.

N1: Zbog čega tolika sredstva i da li se sećate uopšte?

Nikola Petrović, direktor EMS: Da, sećam se, to su donirana sredstva da bi predsednik opštine uspeo da iskomunicira s građanima zbog gradnje dalekovoda koji je išao kroz opštinu Grocka.

N1: Da nije to previše novca za jedan turnir u fudbalu?

Petrović: Pa ja mislim da nije, vama iz N1 je uvek previše kad neko ko nije vaš daje novac.

N1: Hvala vam.

Petrović: Nema na čemu.

Izveštaj Saveta bacio je u drugi plan drugu važnu temu na koju je sam premijer podsetio: “A niste pitali ništa za Batu Gašića? Aj zdravo, srećan rad svima”, dodao je Vučić.

 Foto: Medija centar Beograd 

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend