31. jul 2014.

Vučić o „Politici“ u NIN-u

Foto: www.pravda.rs

Foto: www.pravda.rs

Premijer Srbije Aleksandar Vučić dao je intervju za nedeljnik NIN u kojem je spomenuo i „Politiku“. Objavljujemo deo tog intervjua.

S obzirom na to da će po novom zakonu država morati da se povuče iz medija do sredine 2015. godine, da li bi za vladu legitimni potencijalni kupac „Politike“ mogao da bude i Stanko Subotić Cane, jer se i o tome priča po čaršiji?

Ma ne, to su gluposti, u stilu rekla-kazala ili što je babi milo to joj se i snilo. Tek da ima nešto da se priča. Prvo, mi nismo u stanju da razrešimo vlasničke odnose u „Politici“, da vidimo da li je Miroslav Bogićević stvarno njen suvlasnik ili nije, kakvi su naši odnosi sa Nemcima, ko je tu kome garant itd.Neki drugi medijski magnati iz Srbije se u nekom obliku pominju u vezi sa „Politikom“, ali ne Subotić.

Može li se javiti kao kupac ako država raspiše tender?

Pa kako da raspišemo ako ne znakmo koliki nam je udeo?

Ali moraćete to da uradite do kraja juna 2015?

Očito će time morati da se bave državni organi i tek kada se se ceo postupak okonča videćemo prvo da li ćetu uopšte da bude državnog udela, kako će se raspetljati odnos nemačkogVAC-a sa Bogićevićem, ko je tu kome i šta i koliko platio, da li je posle prve tranše uplaćeno još nešto. Ne dao vam bog da u to ulazite.

Kao god, neko će morati

Ja sam pokušao.

A šta je sa „Večernjim novostima“?

Bolje da ne pričam. Teže će nam biti da rešimo pitanje „Politike“ i „Novosti“ nego „Željezaru“ i „Petrohemiju“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend