17. okt 2014.

Vučić: U Srbiji vlada potpuna sloboda

vucicZnam da nisam diktator i ne moram sebe to da pitam, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić i istakao da, ukoliko postoji diktatura, ti koji mu „lepe tu etiketu“ ne bi mogli da govore u svim medijima, ali da on ne obraća pažnju na to jer se bavi mnogo ozbiljnijim državnim stvarima. – Pošto ovde vlada potpuna sloboda, oni svakog dana mogu to da ponavljaju bez ikakvog dokaza. Ali, ne obraćam pažnju na to jer se bavim mnogo ozbiljnijim državnim stvarima – rekao je Vučić za „Novosti“.

Upitan kako kao biviši novinar doživljava to što ga nazivaju vrhovnim cenzorom, Vučić je rekao da je to deo politčke borbe i da ti koji ga optužuju najbolje znaju da to nije tačno.

– Pošto ovde vlada potpuna sloboda, oni svakog dana mogu to da ponavljaju bez ikakvog dokaza. Ali, ne obraćam pažnju na to jer se bavim mnogo ozbiljnijim državnim stvarima – rekao je Vučić za „Novosti“.

– Doneli smo najbolje medijske zakone u Evropi i želim njihovu potpunu primenu. Ali, u političkoj borbi ovde je sve dozvoljeno, pa i da se premijer u novinskom tekstu nazove psom, a nijedno novinarsko udruženje ne reaguje – istakao je Vučić.

On je ocenio da je Srbija, zahvaljujući snazi svoje politike, uspela da postane važna zemlja, a Vlada je u tome uspela jer je pratila potrebe i stav svog naroda.

– Naš strateški cilj je članstvo u Evropskoj uniji, ali ni pred kim ne krijemo da želimo da očuvamo najbolje moguće odnose sa Rusijom – rekao je Vučić.

Mnogi su govorili, podsetio je on, da će takva politika da traje mesec-dva i da ćemo na kraju morati da se opredelimo za jednu ili drugu stranu i da ćemo da popustimo.

– Ali, mi ne popuštamo nigde i nikome – naglasio je Vučić.

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, Vučić je rekao da Srbija može zvati Kosovo svojom teritorijom, ali ona neće vredeti bez živih ljudi.

– Zato i na centralnom i na severnom Kosovu i Metohiji moramo da vodimo računa o živim ljudima. Očekujem da ćemo za godinu ili dve moći da uradimo za Kosovo i naše ljude neuporedivo više nego sada – istakao je premijer.

Siguran sam, uveren je Vučić, kada postignemo aranžman sa međunarodnim monetarnim fondom, nađemo rešenje za „Železaru“ u Smederevu i čitav hemijski kompleks, predstoji nešto lakši deo posla i već 2016. godine možemo da razmišljamo o poboljšanju životnog standarda.

– Kada odem sa vlasti Srbija će biti uređena i uspešna zemlja u kojoj obični ljudi neće znati imena svakog ministra – rekao je Vučić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend