21. jul 2016.

Vulin o izložbi SNS: Da li je to možda Vikiliks?

vulinLider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin ne vidi u čemu je problem u vezi sa izložbom „Necenzurisane laži“

On kaže da naslovne strane i tekstove koji su isloženi nisu pisali ljudi iz SNS i Aleksandar Vučić, već „urednici, novinari, karikaturisti, satiričari, mrzitelji, ljubitelji…“.

Vulin je kritičare te izložbe pitao zašto se ljute što su objavljeni tekstovi koje su sami pisali, naslovne strane koje su sami crtali…

„Jesu li ovo naslovne strane koje smo tek sad otkrili? Da li je to možda Vilkiliks? Nemojte da se ljutite na ogledalo, nije ogledalo krivo, ono ne ume da laže, ono samo ume da prenese ono što stoji ispred njega. Nemojte da se ljutite na sebe, jer ovo je ono što ste radili prethodne dve godine“, rekao je Vulin za TV Pink.

Vulin je dodao i da je cenzura do sada značila da se nešto krije, da vlast zabranjuje da se ružno priča o njoj, a da se sada po prvi put dešava da vlast sakupi sve najgore što se pisalo o njoj i pokaže to, a da je optuže što je to objavila.

Vulin kaže da je i sam urednik i da je bio ponosan na svaku kolumnu i naslovnu stranu, ali da se na tim naslovnim stranama nikada nije moglo videti da je neko obučen kao prostitutka, da mu treba ubiti brata…

„Svako ima pravo da nas pita šta smo mislili i govorili 90-tih godina, branimo se i objašnjavamo svoj život… Ovo su naslovne strane stare samo dve godine i oni koji su ih pravili traže da budu zaboravljene. Oni govore o fašizmu u zemlji u kojoj imate takve naslovne strane, kakva je to autoprojekcija“, upitao je Vulin.

Vulin je rekao i da je u redu da se kritikuje vlast, da je u redu da bude i više kritike, ali da ne treba u tome da bude mržnje, licemerja…

„Nemojte da dirate porodice, da pišete da treba da se ubije nečiji brat… Kritika je deo demokratskog društva, ali vi stavite čoveka koga obučete kao prostitutku, kakve to veze ima sa politikom i kritikom“, naveo je Vulin.

Vulin kaže i da o licemerju govori i to što niko nije protestvovao kada, na primer, lider pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović za novinare Pinka, Studia B, Informera kaže da su ološ, da nisu mediji, zove obezbeđenje kada ga oni nešto pitaju, zabranjuje im rad, otvoreno preti.

U beogradskoj galeriji Progres nedavno je otvorena izložba „Necenzurisane laži“, koju je priredila pres služba Srpske napredne stranke. Fotografije sa otvaranja izložbe možete pogledati OVDE.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend