15. feb 2015.

Zagrljajem ućutkao reporterku!

Tokom mirovnih pregovora u Minsku, pripadnik obezbeđenja je sprečio novinarku da postavi pitanje ukrajinskom predsedniku Petru Porošenku čvrsto je obgrlivši dok državnici nisu bili na bezbednoj udaljenosti

Na snimku se vide ukrajinski predsednik Petro Porošenko i njegov beloruski kolega Aleksandar Lukašenko, kako se rastaju nakon razgovora u Minsku o obustavljanju sukoba na istoku Ukrajine.

Zatim se čuje kako reporterka ruske TV stanice Rossiя 24 pokušava da pita Porošenka kako su prošli pregovori, ali je prekinuta usred rečenice.

Kamera se okreće ka reporterki koja je u čvrstom zagrljaju jednog radnika obezbeđenja koji je umiruje govoreći joj: „Tiše, tiše.“

Kada se oslobodi, žena pita: „Šta to radite?“, ali ne dobija odgovor od čoveka koji se polako udaljava od nje.

Ostaje nejasno da li je reč o članu Porošenkovog obezbeđenja, kako tvrde ruski mediji, ili je pripadnik nekog drugog tima.

Reporteri bez granica samo nekoliko sati ranije objavili su listu zemalja po slobodi medija. Ukrajina, sa mekoliko ubijenih novinara tokom 2014. godine, našla se na 127. mestu, Rusija se plasirala na 149. poziciju, dok je Belorusija na 158. mestu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend