29. maj 2019.

TV Pančevo nastavlja sa hajkom na novinara Nenada Živkovića

Televizija Pančevo danas je nastavila sa hajkom u kojoj pokušava da diskredituje poznatog pančevačkog novinara Nenada Živkovića. Nakon tromesečne pauze usledio je novi prilog u kojem su ponovljene optužbe iz prethodnih sedam priloga, emitovanih od 22. do 26. februara ove godine.

Nenad Živković (foto: Vladimir Dimitrić)

Povod za novi napad Živković vidi u autorskom tekstu, koji je juče objavljen na sajtu Pančevo Si Ti, o aktivnostima gradske vlasti. On za Cenzolovku objašnjava kako se medij prepoznao u kritici gradskih funkcionera:

„RTV Pančevo je formalno privatna televizija, ali je u suštini propagandni medij Gradskog odbora SNS-a. Ovo je novi pokazatelj njihove nesigurnosti, što dokazuje moju tezu da je SNS veliki tigar od krep-papira. Novi prilog shvatam kao novi pokušaj u nizu stvaranja atmosfere huškanja na novinare koji komentarišu činjenice iz društvenog života.“

Živković dodaje da se ovim činom nastavlja progon slobodnomislećih novinara koji bez ikakvog ustezanja javnosti saopštavaju i komentarišu poražavajuće činjenice iz javnog života.

Zbog priloga emitovanih u februaru, Radio-televiziji Pančevo je 13. marta Regulatorno telo za elektronske medije (REM) izreklo dve mere upozorenja. Kako se navodi u izveštajima Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, Radio-televizija Pančevo je povredila odredbe Zakona o elektronskim medijima i Pravilnika o zaštiti ljudskih prava.

Navodi se da je taj medij izneo više paušalnih optužbi, bez dokaza, kao i da je povređena obaveza objektivnog informisanja, pravilo druge strane, te dostojanstvo lica na koje se odnosi informacija.

I pored javnih opomena REM-a, RTV Pančevo nastavlja da emituje priloge slične sadržine. Nenad Živković smatra da je to zbog toga što je u pitanju medij koji je lojalan vlastima, i ne dotiče ih kako nadležne medijske nezavisne institucije postupaju. 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend