08. jul 2020.

Jelena Ćuruvija u “Među nama”: Doći ćemo do istine o ubistvu (VIDEO)

Jelena Ćuruvija, ćerka ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, u emisiji "Među nama" je rekla da je za nju iznenađenje na današenjem ročištu bila izmena u žalbi Tužilaštva, koje je odustalo od zahteva za ponavljanjem suđenja optuženima za ubistvo njenog oca.

Foto: Nova S

Jelena Ćuruvija, koja je imala samo 23 godine kada je njen otac, poznati novinar Slavko Ćuruvija ubijen tokom bombardovanja 1999. godine, ispričala je tokom gostovanja u “Među nama” da je samo dva puta pristutovala suđenju optuženima za njegovo ubistvo – ali da joj svakako ne promiču informacije o dešavanjima u sudnici, iako je današnji zahtev Tužilaštva predstavljao, kako je rekla, iznenađenje.

“Tužilac je izmenio žalbu i zatražio da se ukine prethodno doneta presuda, ali da se ne ide na ponovno suđenje.

On sada traži da Apelacioni sud pogleda sve problematične delove presude – to da su izvršioci ostali N.N. lica, da u njoj nema nalogodavaca, da je svedočenje Branke Prpe problematično –  i da sudije Apelacionog suda donesu odluku u vezi sa tim”, rekla je Jelena Ćuruvija.

O tome kada bi Apelacioni sud mogao da objavi presudu, kakvu odluku očekuje i kako se oseća posle 21 godine borbe da se utvrdi istina o ubistvu njenog oca pogledajte u video prilogu:

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend