02. dec 2020.

Ministarstvo: Ne ukidamo mesto pomoćnika ministra, novi konkurs biće raspisan ako bude usvojena sistematizacija

Ministarstvo kulture i informisanja ne obustavlja konkurse za izbor pomoćnika ministra za informisanje, već Služba za upravljanje kadrovima Vlade Srbije koja je zadužena za to pitanje, a mesto pomoćnika ministra za informisanje i medije neće biti ukinuto „najavljenomˮ izmenom sistematizacije, navodi se u odgovoru ministarstva na pitanja Udruženja novinara Srbije (UNS) o obustavljenom konkursu za mesto pomoćnika ministra.

Foto: Cenzolovka, Perica Gunjić

UNS je prethodno objavio da je konkurs obustavljen jer je Visokom službeničkom savetu, koji je deo vladine Službe za upravljanje kadrovima, od Ministarstva kulture i informisanja stigao dopis da to ministarstvo sprema novu sistematizaciju radnih mesta i da zbog toga traži obustavljanje konkursa za mesto pomoćnika ministra za informisanje.

U odgovoru UNS-u ministarstvo sada tvrdi da sistematizacija nije izvesna. „Pomoćnik ministra za informisanje i medije je Slavica Trifunović. Nakon eventualnog usvajanja sistematizacije, biće raspisani konkursi“, navodi se u ovom odgovoru.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend