17. feb 2017.

Agencija za borbu protiv korupcije: Provera navoda o Malom

Agencija za borbu proti korupcije saopštila je će izvršiti provere svih novih navoda koji su se pojavili u javnosti u vezi gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

To se odnosi na informacije „u vezi sa neprijavljenom imovinom javnog funkcionera i plaćanjem školarine, mogućim nezakonitim zapošljavanjem supruge i dadilje“, navodi se u saopštenju.

Biće proverene i informacije „o poslovnim aranžmanima privrednih društava sa gradom Beogradom, u kojima se ukazuje na koruptivne radnje u načinu rada ili postupanja organa javne vlasti ili funkcionera“, navodi se u saopštenju.

Agencija za borbu protiv korupcije je navela da „ne štiti gradonačelnika Beograda, kao ni bilo kojeg drugog funkcionera, kako tvrde pojedini mediji“.

U saopštenju se navodi da se Agencija za borbu protiv korupcije slučajem gradonačelnika Beograda bavila od 2014. do 2016, kao i da je 2014. i 2015. zbog povrede odredaba Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, funkcioneru izrekla dve mere upozorenja.

Postupanje Agencije u vezi s mogućim sukobom interesa i dalje je u toku, budući da Agencija prikuplja informacije putem međunarodne pravne pomoći, navodi se u saopštenju.

Tokom 2015. posle izvršene kontrole podataka iz izveštaja funkcionera o imovini i prihodima u zemlji i inostranstvu, Agencija je podnela izveštaj Poreskoj upravi na dalju nadležnost i postupanje.

U 2016. posle analize svih prikupljenih podataka, Agencija je 4. avgusta 2016. podnela izveštaj Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, kao i dopunu 22. avgusta iste godine.

Agencija je, o svim svojim saznanjima, dokazima i prikupljenim podacima izvestila nadležno tužilaštvo, kojem je pre pola godine dostavila celokupne spise predmeta, navodi se u saopštenju.

1 komentar za: “Agencija za borbu protiv korupcije: Provera navoda o Malom

  1. geras

    ko još ozbiljno doživljava ovu agenciju koja nema nikakvih represivnih ovlašćsnja i koja se pali na kurblu ? kome , osim zaposlenima, treba agencija koja je organizovana baš tako da bi u normalnoj državi ona prva bila predmet istrage. ima li u toj agenciji zvučnog imena neko kome „rad“ u agenciji ne obezbeđuje drugu, trećuiliko zna koju već državnu platu ?

    18. феб 2017. at 08:28

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend