07. feb 2018.

Dimitrovgrad poništio medijski konkurs

Predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov 5. februara doneo je rešenje kojim se poništava Javni poziv za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018. godini, objavljeno je na zvaničnom sajtu opštine Dimitrovgrad.

Kako je navedeno u obrazloženju, predsednik opštine je 4. januara 2018. godine raspisao Javni poziv za sufinansiranje projekata i u skladu sa Pravilnikom o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja imenovao stručnu Komisiju za ocenu projekata i izradu predloga o raspodeli sredstava u sastavu – Zorica Milev (samostalna kandidatura), Miodrag Miljković (ispred Društva novinara “Niš”) i Slađana Aleksić (ispred PROUNS-a).

Komisija je 26. januara i 2. februara izvršila ocenu pristiglih projekata i sačinila predlog o raspodeli sredstava sa obrazloženjem koji su potpisala samo dva člana komisije – Miodrag Miljković i Slađana Aleksić, ali ne i predsednica komisije Zorica Milev.

Mileva je 5. februara podnela ostavku na mesto predsednika Komisije iz razloga, kako je navedeno u obrazloženju, što na osnovu dugogodišnjeg iskustva sumnja da bi predložena raspodela sredstava zadovoljila javni interes u oblasti javnog informisanja.

Kako je Pravilnikom o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja propisano da predlog Komisije o raspodeli sredstava potpisuje svaki član Komisije i kako je Zorica Milev podnela ostavku na mesto predsednika komisije i nije potpisala predlog o raspodeli sredstava, predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov doneo je rešenje kojim se poništava ovaj Javni poziv.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend