13. maj 2020.

Dva člana REM podržala incijativu za ograničenje rijalitija

Dva člana Regulatornog tela za elektronske medije, Judita Popović i Slobodan Cvejić, podržali su inicijativu za ograničenje rijaliti programa, saopštilo je danas Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Foto: Jana Nikolić, SĆF

Popović i Cvejić učestvovali su na drugoj javnoj raspravi o Predlogu zakona o izmenama i dopunama zakona o elektronskim medijima, narodnoj incijativi koju je podržalo potpisima 42.852 građana.

Predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović je u ime podnosilaca incijative rekao da do sada nismo čuli nijedan racionalni argument protiv ove inicijative.

U javnoj raspravi koja je sinoć održana onlajn učestvovala je i članica skupštinskog odbora za kuturu i informisanje i narodna poslanica Ana Stevanović koja je, kako je saopšteno, ukazala na dehumanizujući program koji se emituje, ali i ugovore između emitera i učesnika u koje je i sama imala uvid, ističući da tamo ljudi postaju roba koju neko eksploatiše kako god želi.

Dramaturg i bivši direktor drame Narodnog pozorišta Željko Hubač smatra da se u rijaliti programa promoviše kriminalni model ponašanja, a književnik i izdavač Gojko Božović kaže da je rijaliti naprimitivnija zabava koja je zapravo sedativna, anestetična i dugoročno štetna.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend