12. sep 2020.

Fajerflaj produkcija tvrdi da nema štetne ugovore sa RTS-om

Produkcijska kuća Fajerflaj (Firefly productions) saopštila je da Ivana Miković nije bila u sukobu interesa kad je osnovala to preduzeće što je izričito potvrdila i Agencija za borbu protiv korupcije, te da nije tačno da je godinu dana radila istovremeno za javni medijski servis i rukovodila privatnom produkcijskom firmom.

Reagujući na otvoreno pismo koje je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić uputila RTS-u, Fajerflaj produkcija kaže da je Miković iz RTS-a otišla 12. maja. 2019. godine, a direktor privatne firme postala mesec dana nakon toga, 19. juna.

U toj Produkciji tvrde da sa RTS-om nemaju ni jedan međusobni ugovor o proizvodnji i emitovanju sadržaja, a da ugovori koji postoje između ova dva pravna lica, finansijski gledano, idu u korist RTS-a, i nisu na štetu građana Srbije.

Marinika Tepić uputila je danas otvoreno pismo Upravnom odboru Radio-televizije Srbije (RTS) u kojem je iznela niz podataka o, kako je ocenila, „dramatično lošem“ rukovođenju RTS-om, sa čime želi da obavesti taj organ uoči izbora novog direktora javnog servisa Srbije.

Tepić je, između ostalog, navela da Upravni odbor treba da obrati posebnu pažnju na postupanja rukovodstva u pogledu ugovaranja serijskih, filmskih i TV programa, gde postoje, dodala je, „kristalno jasni“ slučajevi sukoba interesa te navela primer donedavne zamenice direktora RTS-a Ivane Miković koja je na ovu funkciju došla na predlog v.d. direktora Dragana Bujoševića.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend