23. jan 2018.

Jović: Sve pare daćemo televizijama, i to na dva konkursa

Planirana sredstva iz budžeta Grada Vranja za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja u 2018. godini su 17 miliona, i to 13,5 miliona za televiziju, i 3,5 miliona za ostale medije, saopštila je Zorica Jović, portparol Gradskog veća.

– Ove godine će se raspisati dva javna poziva. Jedan javni poziv za sufinansiranje projekata za proizvodnju medijskih sadržaja putem televizije i jedan javni poziv za proizvodnju medijskih sadržaja za štampane medije, internet, radio i novinske agencije – kaže Jovićeva.

Na današnjoj sednici, ističe, doneta je samo odluka o vrsti konkursa, dok će na sledećoj sednici biti raspisan i javni poziv, odnosno konkurs.

– Istovremeno će biti raspisana oba konkursa. Dosad nismo koristili ovakvu mogućnost. Ministarstvo informisanja radi na takav način, odvojeno, što zakon omogućava. Onda smo se i mi odlučili ove godine za tako nešto, poput ministarstva – objašnjava Jovićeva.

Na pitanje novinara zbog čega televizija dobija četiri puta veći iznos od svih ostalih medija, Jovićeva je rekla da je „to u suštini zbog većih troškova“.

– Složićete se sa tim da veće troškove imaju televizije nego što imaju portali ili bilo koji drugi mediji – rekla je Jovićeva.

Na konferenciji je, na kraju, zaključeno, da i pored četiri puta dobijenog većeg iznosa u odnosu na druge medije, televizije će, s obzirom na to da imaju i svoje portale, po zakonu o medijima moći da konkurišu i za portale.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend