03. jul 2023.

Judita Popović o REM-u: To je uigrani tim koji radi po nalozima

Nekadašnja članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Judita Popović izjavila je danas da dok je ona bila u tom telu regulator nije uradio „ništa dobro i ništa lepo“ u regulisanju medijske scene.

Foto: Medija centar Beograd

„Po nekoj hijerahiji REM je taj koje treba da odlučuje o nacionalnim frekvenciji. Regulator treba da reguliše medijsku scenu, a doprineo je „anarhiji i Divljem Zapadu“ koji vlada medijskom scenom, rekla je Popović za N1 komentarišući činjenicu da učesnici protesta „Srbija protiv nasilja“ ove nedelje šetaju do televizije Pink.

To je uigrani tim koji radi po određenim nalozima iz jednog određenog centra i toliko sam puta to rekla da je to predsednik države Aleksandar Vučić, a ostalo je mehanizam koji doprinosi povećanju njegove popularnosti, rekla je Popović i navela da su joj kolege iz REM otvoreno rekle da nije „timski igrač“.

Informativni program je ključan, a rijaliti i zabavni program služe kao šećerna vodica da bi se lakše progutale lažne i manipulatvne informacije koje onemogućavaju ljude da donose slobodne zaključke, rekla je Popović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend