22. jun 2023.

Judita Popović: Vučić drži pod kontrolom režimske medije i manipuliše mnjenjem

Doskorašnja članica Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Judita Popović, koja je podnela ostavku na to mesto, izjavila je da "vlast apsolutno kontroliše rad regulatora, konkretno predsednik države, i on, preko regulatora, drži pod kontrolom režimske medije".

Foto: Jana Nikolić, SĆF

„Tu imate JMU (javne medijske ustanove) Srbije i Vojvodine i četiri komercijalne televizije sa nacionalnom frekvencijom, sve one zajedno dopiru do gotovo svakog građanina Srbije“, rekla je Popović, u intervjuu za nedeljnik Vreme.

Prema njenim rečima, „zato ti pružaoci medijskih usluga i imaju nacionalnu pokrivenost kako bi ispunjavali potrebe vlasti da manipuliše javnim mnjenjem“.

Ona je navela da je „uloga rijaliti programa i raznih ‘aktuelnosti’, ‘dobrih jutara’ i sličnih sadržaja, na televizijama Hepi i Pink jeste da obesmisle informativni program“.

„Obesmisle ga lažima i manipulacijama i onemoguće ljude da sami dođu do zaključaka o određenoj temi na osnovu pravih informacija. Građani dobijaju mnoštvo kontroverznih informacija koje ih potpuno sluđuju. Proizvod toga je društvo u konfuziji“, navela je Popović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend