26. jan 2020.

Kragujevački novinari pozvali gradonačelnika na kafu

Grupa novinara iz Kragujevca pozvala je gradonačelnika Radomira Nikolića na kafu sa ciljem da se pokrene „otvoren i sadržajan dijalog“ u cilju poboljšanja stanja u medijima, kvalitetnijeg i objektivnijeg informisanja Kragujevčana.

Susret sa gradonačelnikom je planiran za utorak od 11 do 13 časova u novootvorenom „Medijskom skloništu“.

„Poštovani gradonačelniče, kako do sada niste pokazivali razumevanje, niti prihvatali zahteve i inicijative koje smo preduzimali u nameri da utičemo na Vas da poštujete zakon i raspišete konkurs za sufinansiranje medija, ovoga puta pozivamo Vas na kafu sa kragujevačkim novinarima“, navodi se u pozivnici koju je potpisala grupa novinara. Dodaje se da je namera da pokrenu „konstruktivan i otvoren“ razgovor predstavnika lokalne samouprave i gradskih medija u cilju poboljšanja stanja na medijskog sceni, a zarad kvalitetnijeg i objektivnijeg informisanja Kragujevčana.

Izraženo je očekivanje da će Nikolić prihvatiti ovaj poziv na razgovor kao i da će ga novinari sačekati „u dobroj volji“.

Aludirajući na gradonačelnikovo nedavno prisustvo „gala proslavi“ povodom jubileja Radio Kragujevca, novinari u pozivu izražavaju nadu da će prihvatiti da bude i njihov gost.

Pritom ga podsećaju da je zakonom zabranjena posredna ili neposredna diskriminacija urednika, medija i novinara.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend