15. mar 2017.

Merkel: Reforme Srbije napreduju, ali važna i sloboda medija

Reforme pokazuju da je Srbija na dobrom putu, rekla je nemačka kancelarka Angela Merkel. Međutim, kako je dodala, važna je i sloboda medija: "To nije samo nešto što nameće EU, već je to u interesu Srbije". Naglasila je da Srbija daje veliki doprinos po pitanju migranata. Želimo da pokažemo humano i solidarno lice, rekao je na to premijer Vučić.

Arhivska fotografija, izvor: Flickr / European People's Party

Arhivska fotografija, izvor: Flickr / European People’s Party

Nemačka kancelarka Angela Merkel primila je u Berlinu predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare, nemačka kancelarka je poručila da reformski napori Srbije napreduju i da se ispunjavaju zadaci EU, kao i da Vučić ima u tome podršku Nemačke. Srbija ispunjava standarde, a za to su dokaz poglavlja, dva nova koja su otvorena, navela je.

„Želim da ohrabrim Vučića da nastavi napore na reformskoj politici u oblasti vladavine prava, jer je to u fokusu pregovora. To treba da učini zajedno sa građanskim društvom koje je veoma aktivno u Srbiji i tako se može postići cilj, u tom kontekstu je važna sloboda medija i mišljenja… To nije samo nešto što nameće EU, već je to u interesu Srbije. A i ekonomski rast od 1,16 odsto je pokazao da su reforme na dobrom putu“, rekla je.

Vučić se uvek zalagao za to da razvoj u regionu bude sprovođen na miran i razuman način, a što se tiče Kosova, to je važno pitanje, i videli smo i tu poboljšanja bez obzira na sve poteškoće, rekla je nemačka kancelarka.


Za ceo tekst i video prilog televizije N1 kliknite ovde.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend