27. jan 2023.

Ministarstvo informisanja i Propulsion potpisali Memorandum u vezi medijske i digitalne pismenosti

Ministar informisanja i telekomunikacija Srbije, Mihailo Jovanović, i rukovodeći partner u organizaciji "Propulsion" Darko Soković potpisali su danas u Beogradu Memorandum o saradnji u oblasti sprovođenja projektnih aktivnosti usmerenih ka razvoju i unapređenju medijske, digitalne i informacione pismenosti u Srbiji za 2022 – 2024.

Jovanović je kazao da se saradnjom sa organizacijom „Propulsion“ unapređenjuju zajednički ciljevi, medijska i digitalna pismenost svih građana Srbije, saopštio je njegov kabinet

Po njegovim rečima, teži se i ka novim projektima koja će poboljšati te teme u društvu kao i važnost informacione bezbednosti.

Dodao je da je krajnji cilj da se novim projektima dopre do svih građana, a posebno najmlađih.

Soković je kazao da veštine kritičkog razmišljanja i kreativnog rešavanja problema u složenom digitalnom okruženju presudno oblikuju živote svih roditelja, deteta, nastavnika, novinara, službenika javne uprave, kompanija, influensera, građanina.

Naglasio je da ministarstvo i „Propulsion“ na istom zadatku i da udružuju snage kako bi se svakome pružila mogućnost da bude medijski i digitalno spretan i pismen građanin.

Naveo je i da se to radi kroz program „Nova pismenost“, koji se partnerski sprovodi sa USAID-om, i druge projekte, te da se nastoji da se ove teme nađu u temeljima savremenog, konkurentnog srpskog društva.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend