14. mar 2023.

Ministarstvo informisanja raspisalo konkurse u oblasti javnog informisanja

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Srbije saopštilo je da je raspisalo devet konkursa u oblasti javnog informisanja za 2023. godinu, za koje je opredeljeno 310 miliona dinara.

Foto: Pixabay

Konkurs traje do 12. aprila, a rok za dostavu prijava za članove komisija za konkurse je 20 dana.

Raspisani su konkursi za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za radio, televiziju, internet, štampane medije i servise novinskih agencija, zatim za elektronske medije čiji izdavači imaju sedište na teritoriji Kosova, za proizvodnju medijskih sadržaja na jezicima nacionalnih manjina i sadržaja namenjenih osobama sa invaliditetom, kao i za projekte za unapređivanje profesionalnih i etičkih standarda.

Finansijska podrška namenjena je za proizvodnju medijskih sadržaja koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja, kao i za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija je pozvalo sva medijska i novinarska udruženja, koja su registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja konkursa, da predlože članove konkursnih komisija, kao i medijske stručnjake da se prijave za članove konkursnih komisija.

Odluke o raspodeli sredstava biće donete najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.

Detalji konkursa nalaze se na sajtu ministarstva.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend