14. mar 2023.

Iz Somborskih novina: Ako bude plata, biće i informativnog sadržaja

Štrajk zaposlenih u Somborskim novinama se nastavlja, ali novinari Somborskih pripremaju informativni sadržaj, koji će biti objavljen samo ukoliko im se isplate zarade za decembar prošle i januar ove godine. Novinarima su zbog ovoga izdati i nalozi za rad.

Iz redakcije Somborskih novina UNS-u je rečeno da novinari prate dnevne događaje, a da će tekstove o njima objaviti samo ukoliko im se isplate zarade. U suportnom, kako navode, u narednom broju će biti samo oglasa i čitulja. Inače, račun Somborskih novina je u blokadi od 31. januara ove godine.

Vlasnik Somborskih novina Srđan Vučurević rekao je za sajt UNS-a da on nikome nije naložio da radi, što su iz redakcije i potvrdili. Dodao je da će zaposleni plate dobiti danas ili sutra.

„Nikog nisam kontaktirao od prošlog petka. Sedamnaest godina su redovno dobijali platu. Mesec i po kasni plata. Dobiće platu danas ili sutra. Nikog nisam zvao. Bio sam na sastanku sa njima prošle nedelje i rekao sam lepo ljudima ‘Ako vam donesem platu radite, a ako vam ne donesem platu nemojte da radite’“, rekao je.

Prema onome što je rečeno UNS-u, obe strane će nastojati da čitaoci u petak imaju u rukama novi broj Somborskih novina u kome neće biti samo čitulja i oglasa.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend