16. mar 2023.

Deo zarada isplaćen, „Somborske novine“ izlaze sa polovičnim brojem strana

Novinarima „Somborskih novina“ uplaćen je deo zaostale zarade za decembar, a delimična obustava rada se nastavlja jer se još čeka na isplatu januarskih zarada, rekla je za sajt Udruženja novinara Srbije (UNS) novinarka ovih novina Danijela Aksić Mirčeta.

Zaposleni s današnjim brojem Somborskih novina u rukama (foto: Sara Mikić)

Novi broj „Somborskih novina“ će, kako kaže, sutra izaći sa oglasima, čituljama, ali i delom informativnog saržaja koji su pripremali za slučaj da im zaostale zarade budu u potpunosti isplaćene.

Zaposlenima u somborskom nedeljniku je, kaže Mirčeta, uplaćena razlika za decembar prošle godine, dok zaradu za januar ove godine nisu dobili. Tako će i sadržaj, prema njenim rečima, umesto na predviđene 32, izaći na 16 strana.

Inače, novinari „Somborskih novina“ nastavljaju štrajk, a jutros su pokrenuli humanitarnu akciju, otvaranjem štanda za prikupljanje novca za lečenje Luke Milića.

„Bez obzira na sve probleme koji su nas snašli, kolektiv `Somborskih novina` odlučio je da ovim malim gestom pokuša da pomogne onima koji su u još težoj situaciji od nas, a to su građani Sombora kojima je potrebna pomoć za lečenje. Zbog toga smo organizovali štand za prikupljanje pomoći Luki Miliću, kojem su sredstva potrebna za nastavak lečenja u zemlji i inostranstvu“, kaže Aksić Mirčeta.

Prikupljeni novac biće preusmeren fondaciji „Budi human“, a redakcija „Somborskih novina“ je pozvala i sve koji ne mogu da dođu do štanda da pošalju SMS poruku sa brojem 831 na 3030.

Kako je UNS pisao, zaposleni u Somborskim novinama su stupili u štrajk jer im nije isplaćen deo zarade za decembar prošle i januar ove godine.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend