17. mar 2023.

Uručene medijske nagrade za priče o multietničkom suživotu za 2022. godinu

Inicijativa za mirne promene objavila je imena pobednika na konkursu za najbolji medijski sadržaj koji oslikava multietnički suživot na Kosovu i Srbiji. Ceremonija je istovremeno održana i u Prištini i Beogradu jer su nagrađeni prilozi i na albanskom i na srpskom jeziku.

Dobitnici u kategoriji pisanih priloga na srpskom jeziku su Ilir Gaši i Vojkan Ristić, dok su dobitnici u kategoriji audio-vizuelnih priloga na srpskom jeziku Žarko Joksimović i Ersin Šamlji, Nevenka Medić i Katarina Marinković. Nagradu za pisane priloge na albanskom jeziku su osvojili Serbeze Hašiaj, Milica Stojanović, Babulina Peni, Ardona Popova i Škeljljim Hodžaj. Dobitnici nagrade za audio-vizuelni prilog na albanskom jeziku su Albana Karaj, Arijan Hajdaraj i Dorentina Tači.

„Vesti se po nepisanom pravilu skoro uvek vezuju za negativne pojave, posebno ovih poslednjih godina opterećenih pandemijom i sada i ratom u Evropi. No ove nagrade su ustanovljene kako bi se bacilo svetlo na priloge koji naglašavaju pozitivne strane života, posebno kada je reč o odnosima Srba i Albanaca na Kosovu i u Srbiji“, kaže se u saopštenju Inicijative za mirne promene.

Žiri za nagrade na srpskom jeziku su činili Jelena Obućina, Milivoje Mihajlović i Tamara Skrozza, kao i Vioeta Hiseni, Violeta Oroši i Ismet Hajdari za nagrade na albanskom jeziku.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend