27. mar 2018.

Ministarstvo: Medijska strategija je gotova

Medijska strategija je gotova, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Srbije Aleksandar Gajović.

„Medijska strategija je gotova, potpisali su je svi članovi radne grupe i sada je kod nadležnih organa na oceni“, rekao je Gajović agenciji Beta.

Iz radne grupe za izradu nove medijske strategije prvo je izašla predstavnica Asocijacije medija, potom Udruženja novinara Srbije, pa se povukla i Koalicija novinarskih i medijskih udruženja koju čine NUNS, NDNV, ANEM, Lokal pres i Asocijacije onlajn medija.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević ranije je najavljivao da će Medijska strategija biti gotova do kraja godine, a potom i do kraja januara.

Prethodna Medijska strategija, doneta pre nešto više od tri godine uz široku saglasnost medijskih udruženja, civilnog sektora i međunarodnih institucija, predvidela je donošenja niza medijskih zakona i definisala povlačenje države iz medija kroz uvođenje projektnog finansiranja.

1 komentar za: “Ministarstvo: Medijska strategija je gotova

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Sta ce nacrt medijske strategije na prethodnu ocenu kod nadležnih organa? Zar Ministarstvo kulture i informisanja nije potreban i dovoljan nadlezni organ drzavne uprave? Zar nisu dovoljne opste javne konsultacije?

    27. мар 2018. at 21:55

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend