05. sep 2018.

Nakon gafa sa navodno izgubljenim projektom, opština raspisala „drugi javni poziv“

Opština Malo Crniće raspisala je drugi javni poziv za sufinansiranje medijskih projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, a da pritom nije raspodelila sredstva po „prvom“ pozivu, niti zvanično objavila odluku o poništavanju prethodno raspisanog konkursa.

Ova opština je možda i jedina u Srbiji u kojoj komisija za ocenu projekata nije mogla da odlučuje o raspodeli sredstava jer je bila izgubljena dokumentacija jednog od učesnika na konkursu.

Zanimljivo je da Malo Crniće od aprila ove godine ne može da raspodeli 1.000.000 dinara za informisanje u javnom interesu.

Prvi objavljeni javni poziv ponovljen sa novim rokovima jer nije bio objavljen na internet strani opštine, a kada je taj deo procedure sproveden po propisima, službe u opštini su izgubile deo dokumentacije u jednom od projekata kojim se konkurisalo.

Stručna komisija sastavljena od predstavnika NUNS-a, UNS-a i ANEM-a, nakon toga je saopštenjem obavestila javnost da ne može da odlučuje o projektima sa naknadno dostavljenom „izgubljenom“ dokumentacijom i pozvala opštinu da poništi konkurs.

Međutim, bilo kakav dokument o poništavanju konkursa nakon toga nije objavljen na sajtu Malog Crnića koje je sada raspisalo „drugi javni poziv“, iako bilo kakav novac po prvom pozivu nije ni bio raspoređen.

U ovom pozivu, Malo Crniće je opredelilo 1.000.000 dinara za sufinansiranje medijskih projekata. Minimalni iznos po projektu ograničen je na 30.000 dinara, a maksimalni na 250.000 dinara. Rok za dostavljanje projekta po konkursu je 12.septembar.

Upućen je i novi poziv novinarskim i medijskim udruženjima i medijskim stručnjacima koji su zainteresovani za rad u komisiji koja bi trebalo da ocenjuje projekte, da predlože kandidate do 7.septembra.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend