26. feb 2021.

Novinari bez susreta sa Vulinom u Novom Pazaru

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin boravio je u Novom Pazaru. Iz njegovog ministarstva je saopšteno da je razgovarao sa rukovodstvom PU Novi Pazar i da je ocenio da je situacija u gradu stabilna, da su ostvareni dobri rezultati u obračunu sa kriminalom.

Naglasio je da je policija od decembra prošle godine do sada, zaplenila značajne količine narkotika, oružja, vozila i uhapsila više osoba sa poternica.

Vulin je razgovarao i sa novopazarskim gradonačelnikom Nihatom Biševcem, i izrazio uverenje da će saradnja između policije i lokalne samouprave, u narednom periodu, biti „dodatno unapređena“.

Novinari iz dopisničke mreže, iako su prethodnog dana, imali informaciju o Vulinovom dolasku u Novi Pazar, i ovog puta, ostali su uskraćeni za direktan susret sa njim.

Zvanično nije bilo poziva da se prati njegova poseta, sa uobičajenom „napomenom“, da će posle sastanka biti date izjave.

Vrata su ostala zatvorena. Tako je bilo i početkom decembra prošle godine, kada je došao u Novi Pazar, nakon pucnjava na ulicama grada, i najavio dolazak pojačanih policijskih snaga i žandarmerije sa ciljem da se uspostave red i mir na ovom području.

Žandarmerija je ovde boravila 54 dana i povukla se pre petnaestak dana.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend