02. jul 2024.

Novopazarskim medijima i udruženjima više od 18,6 miliona dinara na konkursima

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija sa više od 18,6 miliona dinara podržaće 30 projekta, koje će sprovesti novopazarski mediji i udruženja građana u ovoj godini, objavio je danas radio Sto plus.

Po visini odobrenih sredstava, kao i prethodnih godina, na prvom mestu je Akademska inicijativa „Forum 10“ koja će za realizaciju šest projekata dobiti 4,25 miliona dinara.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija sa 2,95 miliona dinara sufinansiraće pet projekata udruženja „Journalistic plan“, dok će za realizaciju isto toliko projekata udruženje „Lokal medija plan“ dobiti 2,65 miliona dinara.

Portal „Free media“ dobiće 1,7 miliona dinara za tri projekta, „A1-net“ 1,35 miliona za dva projekta, a RTV Novi Pazar 1,3 miliona dinara za isto toliko projekata. Sa 1,2 miliona dinara biće podržana i dva projekta Centra za razvojnu politiku i saradnju.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija opredelilo je 850.000 dinara za jedan projekat „Sandžak media“, 800.000 za projekat udruženja „Novo doba“, 700.000 za Izdavačko društvo „El Kelimeh“, pola miliona za projekat Sto plus radija i 400.000 dinara za portal „Info lid“.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija raspodelilo je sredstva za osam od ukupno devet raspisanih konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend