16. feb 2021.

Obradović: Jelena Zorić radi svoj posao vrhunski, ne treba da bije tuđe bitke

Novinar Vukašin Obradović izjavio je da je odluka novinarke TV N1 Jelene Zorić da primi državni orden, njena lična odluka, i da bi pre moglo da se razgovara o motivima predsednika Aleksandra Vučića da je odlikuje. "Ona je ista Jelena Zorić i pre i posle primanja ordena, i radi svoj posao vrhunski", poručio je Obradović.

Povodom Dana državnosti, novinarka N1 Jelena Zorić dobila je državno odlikovanje – Srebrnu medalju za posebne zasluge.

Obradović, kako kaže, „nije siguran da je taj orden podelio građansku Srbiju“.

„Hoću da verujem i verujem da je većinsko mišljenje takvo da ne predstavlja zapravo nekakav linč Jelene Zorić koga je bilo, pre svega na društvenim mrežama“, kaže Obradović.

Kako je rekao, „ne bi uopšte razgovarao o motivima Jelene Zorić“.

„To je njena lična odluka. Ona je ista Jelena Zorić i pre i posle primanja ordenja, moja uvažena koleginica. Meni je tu interesantan motiv Aleksandra Vučića, to je možda tema za razgovor“, kaže on.

Obradović kaže da možemo da govorimo o tome „šta on pokušava“.

„To licemerje, možemo ga nazvati licemerjem, ja bih rekao ipak da se radi o jednoj vrsti strategije, predstavlja pokušaj izjednačavanja ovoga što radi Jelena Zorić i recimo Gordana Uzelac s Pinka, i to je ono što on pokušava, ne samo u polju novinarstva, nego i nekim drugim oblastima gde pokušava da pravi tu ravnotežu. Ja ne mogu da ih stavim u istu ravan, a Vučić to upravo želi, i želi da stvori sliku da smo svi jednaki. Orden je nešto što je njegov pokušaj manipulacije javnim mnjenjem, i poruka njegovom glasačkom telu, a i nama, eto pokušaj da nam kaže kako je on prema svima jednak, a nije“, kaže.

Ne zna, kaže, šta je trebalo – „da ona bije tuđe bitke“.

„Ona radi svoj posao vrhunski, odluka o tome da primi orden je njena lična odluka, ja bih je razumeo i da nije primila. Od nas se traži da budemo nekakvi politički aktivisti, i taj pristup, koji da budem pošten, nismo mi nametnuli, nametnula ga ja vlast, ali se nametnuo i kod drugog dela političke scene, i sad mi ne možemo da radimo svoj posao kako valja“, kaže on.

Istakao je da ne veruje u bilo kakav dijalog vlasti i opozicije.

„U povoljan ishod dijaloga vlasti i opozicije, jer zašto bi vlast pregovarala o nečemu i vršila ustupke o nečemu na šta se oslanja u velikoj meri njen izborni uspeh, njeno vladanje svih ovih 8,9 godina, to je samo fingiranje dijaloga. S druge strane ne postoji dovoljno razumevanja ni za opoziciju od koje se traži da ponudi neka sistemska rešenja“, kaže.

Služba Gradske čistoće uklonila je sa ulaza u zgradu Vlade cveće i sveće koje su ostavili okupljeni na pomenu preminulim lekarima.

„Ružan potez, mučan, prosto nisam mogao da verujem da ova vlast ne može da podnese svoje političke protivnike čak ni kad je u pitanju odavanje počasti ljudima koji su umrli od korone radeći svoj posao“, kaže on.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend