21. nov 2018.

Održan sastanak povodom izmena Pravilnika o sufinansiranju medijskih projekata

U Ministarstvu kulture i informisanja danas je održan sastanak sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja povodom izmena Pravilnika o sufinansiranju medijskih projekata u oblasti javnog informisanja.

Pomoćnica ministra kulture i informisanja Slavica Trifunović istakla je da je cilj ovih izmena da se poboljša procedura sufinansiranja medijskih projekata pošto su uočeni nedostaci koji se odnose na sve nivoe vlasti: državnu, pokrajinsku i lokalnu.

„Potrebne su suštinske promene, ali one će moći da budu rešene samo izmenama Zakona o javnom informisanju i medijima, jer nas u ovom trenutku upravo ovaj Zakon sprečava da prihvatimo sve predloge koje ste nam uputili”, ukazala je Trifunović na sastanku koji je protekao u dobroj i konstruktivnoj atmosferi.

Prema rečima načelnice Odeljenja za normativne poslove, projektno sufinansiranje i evidenciju stranih dopisnika i dopisništva Snežana Pečenčić, Ministarstvo želi da unapredi sve što je trenutno moguće pošto je reč o podzakonskim aktima, dok je ostale izmene moguće realizovati samo kroz Zakon “pošto je Pravilnik razrada Zakona o javnom informisanju i medijima”.

Naglasivši da su u Pravilnik unete sve izmene koje su bile moguće u ovom trenutku, Pečenčić je rekla predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja da će imati u vidu sve predloge koje su uputili Ministarstvu, kao i da su saglasni sa većinom njih.

Ona je objasnila da će ove izmene samo delimično rešiti probleme koji trenutno postoje i da se mora pristupiti suštinskim izmenama, koje su moguće samo kroz Zakon.

Predstavnici novinarskih i medijskih udruženja izneli su svoje sugestije i primedbe koje su ovom prilikom razjašnjene i određene unete u Pravilnik o sufinansiranju medijskih projekata u oblasti javnog informisanja.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend