13. apr 2018.

Opština Lajkovac finansira samo „prioritetne medije“

Opština Lajkovac utvrdila je listu „prioritetnih medija preko kojih se informišu građani Lajkovca“ i u konkursu za projektno sufinansiranje medija navela da se, osim njih, iz budžeta ove Opštine neće finansirati drugi mediji. U Odluci Opštine Lajkovac koju je donelo Opštinsko veće 21. februara 2018. godine, a na koju se poziva Konkurs, navodi se da se sredstva koja su opredeljena konkursom „neće odobravati za oblasti, kao ni medijima koji nisu navedeni u Odluci“.

Iz budžeta Opštine Lajkovac za medijske projekte opredeljeno je tri miliona dinara a prioriteni mediji, kako ih je označila ova Opština, „preko kojih se informišu građani Opštine Lajkovac „su portali-„Na dlanu“ „Radio ’Patak’ Valjevo“ i „Gem“, radio-„Kis FM“ Lazarevac, „Gem“ Lazarevac, „Istočnik“ Valjevo i Radio Valjevo, listovi- Glas Tamnave“ Ub, „Prave novine“ SGFX Media Lazarevac, „Napred“ Valjevo, „Kolubarske.rs“ i „Regionalne plus“ Lazarevac, „Dobošar“ Lazarevac i televizije-TV „Gem“ Lazarevac, Kolubara „Pres“ Lazarevac-„Kopernikus“, „Vujić televizija“ Valjevo i TV „Valjevo Plus“.

Osim liste medija, Opština je sastavila i listu od oko 50 tema, odnosno oblasti od javnog interesa za Opštinu Lajkovac. Kako se navodi, „sredstva će se odobravati medijima isključivo za projekte kojima se svakodnevno prate pitanja iz neke od navedenih oblasti“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend