13. apr 2018.

Vuk Maraš direktor Medijske asocijacije Jugoistočne Evrope

Vuk Maraš, dugogodišnji aktivista nevladinog sektora, izabran je u sredu, 4. aprila 2018. godine, za direktora nedavno osnovane regionalne Medijske asocijacije Jugoistočne Evrope (MAJE), objavila je Adria Media Group.

Maraš je u dosadašnjoj karijeri bio programski direktor MANSA, član UO međunarodne FLER mreže za borbu protiv organizovanog kriminala, kao i član brojnih radnih grupa u zemlji i inostranstvu koje su radile na izradi i praćenju implementacije zakona i politika vezanih za vladavinu prava i izborni proces.

MAJE, prvo regionalno udruženje šest vodećih medijskih kuća iz Jugoistočne Evrope, formirano je krajem januara u Podgorici.

Osnivači su, pored Vijesti (Crna Gora), Oslobođenje (Sarajevo), AMG (Beograd), Koha (Priština), Sloboden pečat (Skoplje) i Koha (Skoplje).

Kako je tada naglašeno, glavni ciljevi asocijacije su unapređenje međusobne saradnje, zajedničke obuke zaposlenih, razmene sadržaja, koordinirani nastup prema državnim i međunarodnim organima i organizacijama radi podizanja kvaliteta novinarstva i poboljšanja uslova i položaja medija na tržištu.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend