03. feb 2023.

Opštinsko veće i dalje zatvoreno za novinare Žig infa

Danas je održana sednica Veća GO Grocka, međutim, i današnja sednica je bila zatvorena za javnost, odnosno poziv i materijal za ovu sednicu nisu dostavljeni, u skladu sa Poslovnikom, novinarima Žig infa.

Podsetimo se , sednice Veća, prema usvojenom Poslovniku o radu trebalo bi da budu javne. U članu 15. Poslovnika o radu sednica Veća, navodi se da materijal i poziv za sednice, između ostaloga, treba da se dostavi i medijima ( Žig infu, prim. aut.). Međutim, materijal i poziv za sednice Veća GO Grocka ne da se ne dostavlja, nego i kada novinari Žig infa žele da prisustvuju „javnim sednicama“ ovog tela, one se zatvaraju za javnost bez Zakonskog obrazloženja. Šta više, čelni ljudi u GO Grocka priznaju da se sednice Veća zatvaraju za javnost upravo zbog prisustva novinara Žig infa.

Medijski centar Žig info je uredno obavestio predsednika GO Grocka i Veća, Dragana Pantelića kao i sekretarku Biljanu Marković za postupanje po Poslovniku, odnosno da je potrebno da nam dostavljaju materijal i poziv za sednice:

Međutim, novinari Žig infa i dalje se ne pozivaju na sednice Veća GO Grocka.

Prema saznanjima Žig infa, danas se na veću glasalo za preusmeravanje budžetskih sredstava, dobijenih od grada Beograda za Sportsku halu i ostale investicije.

Za Žig info:
Željko Matorčević

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend