09. feb 2018.

Pavlović: Niko nema pravo da sa ulice vrši pritisak na RTS

Predsednik Programskog saveta Radio-televizije Srbije (RTS) Milivoje Pavlović izjavio je danas da svaki građanin Srbije ima pravo da iznese svoj sud o programima Javnog medijskog servisa, ali da niko nema pravo da uvredama i vikom sa ulice vrši pritisak na uređivačku koncepciju.

Foto: Cenzolovka/ Perica Gunjić

„Niko nema pravo da uvredama, vikom i drekom sa ulice vrši pritisak na uređivačku koncepciju RTS-a, da nedopuštenim sredstvima nameće svoje kriterijume ocenjivanja niti da, mimo uobičajenih puteva, traži kadrovske promene“, istakao je Pavlović za emisiju „Šta radite, bre“.

Prema njegovim rečima, takvi pritisci ne doprinose političkoj uravnoteženosti radijskog i televizijskog programa, niti potpomažu unapređenju komunikacije RTS sa milionskim auditorijumom.

Ispred zgrade RTS-a u nedelju 4. februara, više opozicionih stranaka organizovalo je protest tražeći ostavke rukovodstva te kuće i zahtevajući poštovanje medijskih standarda i zakona i ravnopravan tretman svih političkih opcija u izveštavanju.

Protest ispred zgrade RTS opozicija je organizovala jer sa predstavnicima Upravnog odbora tog javnog servisa u subotu nije postigla dogovor o izveštavanju o aktivnostima opozicije.

Članovi opozicionih stranaka traže smenjivanje generalnog direktora javnog servisa Dragana Bujoševića, glavnog i odgovornog urednika informativnog programa Nenada Lj. Stefanovića i predsednika Upravnog odbora Vladimira Vuletića.

Predstavnici 13 opozicionih organizacija podneli su 12. januara RTS-u i Regulatornom telu za elektronske medije zahteve kojima traže poštovanje medijskih zakona i standarda, odnosno otvaranje medijskog prostora zbog objektivnog i profesionalnog informisanja građana.

2 komentara za: “Pavlović: Niko nema pravo da sa ulice vrši pritisak na RTS

  1. Mira

    Politička uravnoteženost u TV programima ni ne postoji,a ljudi su izrazili svoje nezadovoljstvo onako kako im je jedino moguće.Umesto što ovo ignorišu pa još i kritikuju odgovorni za ovakav program trebalo bi da isprave stvari na vreme i u miru,jer iskustvo je pokazalo da može i drugačije.

    10. феб 2018. at 18:53
  2. belzebub

    Kako si ti Pavloviću došao na to radno mesto, po kvalifikacijama ili politički?

    15. феб 2018. at 08:57

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend